Bel: 085 3330008 | mail: info@alpiek.com
Hoe implementeren
wij Odoo?
Projectmatig of zelf implementeren
Kennis is de basis
Alpiek is een van de grotere implementatie partners in Nederland. Met een groot team van senior consultants en ontwikkelaars die ieder ook nog eens een eigen specialisme hebben dekken we de hele Odoo oplossing qua kennis af. Dit vormt de basis van een succesvolle implementatie van Odoo.
De consultants hebben naast een gedegen Odoo kennis ook allemaal jarenlange ervaring in het bedrijfsleven. Ze kennen de diverse processen binnen uw bedrijf door en door.
Van eisen en wensen naar user stories
Als je dan de keuze hebt gemaakt voor een ERP systeem dan is het zaak je eisen, wensen en gedachten goed over te dragen aan de implementatie partner. Jij hebt de kennis van je bedrijf, hij heeft de kennis van het systeem. Een beproefde methode hiervoor is het schrijven van user stories. Deze user stories geven de implementatie partner de ruimte om te zoeken naar de beste oplossing van de vraag. Werk je alleen met wensen en eisen, dan krijg je die oplossing ook maar is deze vaak complexer en duurder omdat het dan toch vaak maatwerk betreft.
Stap voor stap invoeren
We hanteren een gefaseerde invoering voor de implementatie van Odoo.
De eerste stap is altijd een analyse. In deze analyse wordt bepaald in hoeverre Odoo inderdaad de oplossing is die we gezamenlijk voor ogen hebben. Al hoewel Odoo barstensvol met functionaliteit zit, zijn er altijd zaken die enige aanpassing behoeven. Deze gaps (gaten) worden beschreven in de analyse. Het resultaat van deze stap is een detailplanning waarin wordt bepaald welke functionaliteit we in de eerste fase beschikbaar willen hebben.
De tweede stap is de implementatie van het "Minimum Viable Product". Met deze versie ben je als klant in staat om snel met Odoo aan de slag te kunnen. Deze versie bevat de basis functionaliteit inclusief noodzakelijk maatwerk en dus nog niet alle speciale wensen en eisen. Het is overigens onze ervaring dat vroegtijdig ontwikkelen van maatwerk vaak niet het resultaat heeft wat we graag zouden willen zien. Om dit te voorkomen gaan we voor de uit van de standaard functionaliteit van Odoo. We beperken ons zoveel mogelijk tot het configureren.
In de navolgende fasen wordt Odoo gefinetuned op jullie organisatie. Alle functionaliteit die we tijdens de analyse buiten de eerste fase hebben gelaten wordt (indien nog steeds noodzakelijk) ingevoerd. Ook wordt het eventueel extra (nice-to-have) maatwerk gemaakt en worden de extra wensen/eisen die zijn ontstaan tijdens de eerste fase doorgevoerd.
Testen, testen en nog eens testen!
Een van de grootste tegenvallers die worden ervaren door klanten is de hoeveelheid testwerk. Testen is key voor het succes van de implementatie. Als het systeem live gaat verandert er veel voor de gebruikers: een ander systeem, andere functies, nieuwe werkprocessen et cetera.
Fouten kun je er dan niet bij hebben. Door veel en goed te testen kun je dit bereiken.
Kies jouw wijze van implementeren:
Projectmatig implementeren
Belangrijk onderdeel van de implementatie is training en ondersteuning van je team. Zo wordt Odoo een succesvol onderdeel in je bedrijf. We hebben, naast grondige Odoo-kennis, veel ervaring in het bedrijfsleven. Daarom kennen we de bedrijfsprocessen door en door.
Lees meer over projectmatig implementeren
Zelf implementeren
Implementeer zelf de basisversie van Odoo in je midden- en kleinbedrijf.
Voor bijvoorbeeld bedrijven in handel, productie, service, zorg, brouwerijen, cosmetica en metaalbewerking.
Lees meer over zelf implementeren