Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Bel: 085 3330008 | mail: info@alpiek.com

Odoo-ERP: 
software voor brouwerijen

All-in-one software voor het complete brouwproces

     Alpiek werkt inmiddels met veel brouwerijen samen die de bedrijfssoftware van Odoo gebruiken. Onder andere voor hun  CRM , marketing, verkoop , offertes en facturering . Zo werken ze vanuit één systeem en besparen zo tijd en capaciteit. Odoo is dan ook hét  ERP-systeem voor brouwerijen waardoor jij en je team meer tijd hebben om bier te brouwen:

     - Weg met de spreadsheet voor de accijnsaangifte
     - Weg met dat notitieblok met suiker- en alcoholgehaltes
     - Weg met de dagelijks rekenpartijen voor de inkoop


     Accijnsadministratie

     Met de door Alpiek ontwikkelde accijnsmodule leg je voor elk product vast in welke accijnscategorie het hoort. Odoo maakt vervolgens een rapport op voor een te kiezen periode. Met daarin alle gegevens die je in je accijnsaangifte overneemt. Voor kleinere brouwerijen op basis op het verkoopmoment, voor grotere brouwerijen op het moment van bottelen.

     Tracking & tracing

     Van grondstof tot eindproduct kun je traceren via lot- en/of batchnummers. Terugroepacties en bijvoorbeeld kwaliteitsissues voer je zo eenvoudig uit. Met een analyse!

     Receptuur

     Voor elk bier wordt in Odoo een recept vastgelegd: zoals water, hop- en moutsoorten, kruiden en de hoeveelheden. Of stel voor één biersoort verschillende recepten op; voor elk volume.

     Brouwproces

     Stel vanuit een productieorder de werkorders op. Ingeplande productieopdrachten worden overzichtelijk getoond in een Gannt-chart (strokenplanning). Er wordt vastgelegd uit welke batches de ingrediënten zijn genomen en wat de werkelijk verbruikte en geproduceerde hoeveelheden zijn. Door deze registratie heb je volledige controle over je voorraad.

     ERP voor brouwerijen

     Alpiek gebruikt via Odoo een intuïtieve interface die is doorgevoerd door het hele systeem. Zo vinden gebruikers - zelfs als ze geen ervaring hebben met een bepaalde module - toch snel hun weg. Dit betekent ook dat je team relatief snel is getraind  voor deze software. Door de modulaire opbouw kan Odoo snel worden geïmplementeerd. Dit vertaalt zich in lagere kosten en een snelle acceptatie. 

     Functies voor brouwerijen

     Flexibele rapportage is key. Odoo kent per module een aantal standaard rapporten. Dit zijn rapporten die zijn gedefinieerd op basis van voorkeuren van miljoenen gebruikers wereldwijd. 
     Daarnaast kent Odoo een zeer flexibele online rapportagegenerator. Hiermee maak je vrijwel ieder rapport naar eigen inzicht. In tekst of met grafieken.
     Snel en gemakkelijk.

     Alpiek werkt onder andere samen met deze brouwerijen 


     Vragen over of interesse in het ERP-systeem Odoo voor je brouwerij? Neem contact op: