Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Bel: 085 3330008 | mail: info@alpiek.com

ERP voor omnichannel & retail

De perfecte klantervaring via webshop of aan de kassa

Het kopen via internet, naast het normale en gezellige shoppen, wordt de standaard. Dit biedt mogelijkheden voor de retailers die deze voordelen willen zien. De voordelen van Odoo bestaan uit een aantal extra services die kunnen worden geboden vanuit de mix met een fysieke winkel en een daaraan verbonden webshop. Dat klinkt goed, maar waar moet je aan denken:

    - Kopen in de winkel, afleveren bij de klant
    - Kopen in de webshop, retourneren bij de winkel
    - Leveren van bijvoorbeeld niet aanwezige maten of kleuren via de webshop
    - Loyaliteitspunten verzamelen bij zowel aankopen in de winkel als in de webshop
    - Prijsafspraken die geldig zijn voor zowel de winkel als webshop
    - Klanten via de webshop uitnodigen om naar de winkel te kopen
    - Online, directe- en winkelverkopen afrekenen op factuur
    - Enzovoort.

Een goede IT ondersteuning is hierbij noodzakelijk. Odoo biedt dit. Het heeft alle functionaliteiten standaard in huis om je verkoopkanalen optimaal te bedienen. Alles wordt in één systeem opgeslagen. 
Wat kan Odoo allemaal wat die andere pakketten niet kunnen, hoor ik je denken? Het combineert bijvoorbeeld de volgende functionaliteiten in één systeem:

    - Kassa of POS systeem
    - E-commerce / Webshops
    - Directe Sales
    - Een gedeelde voorraad
    - Loyaliteits programma's, prijslijsten en kortingsprogramma’s
    - En nog veel meer..

Odoo POS kassa-systeem: de informatie hub

Het nieuwe POS (point-of-sale) of kassa systeem van Odoo heeft de kassa veranderd in een omnichannel informatie hub. De kassa heeft natuurlijk de functies van een normale kassa zoals het aanslaan van producten, het geven van kortingen en het afhandelen van de betaling. 
Daarnaast levert de kassa van Odoo ook de mogelijkheid om, onder andere, product specificaties op te halen, voorraadstanden (en eventuele bestellingen) in te zien, en de status van de klant te bekijken. 
Klanten kunnen hun winkelorder afrekenen als ze nog een andere factuur hebben openstaan. Waarbij het niet uitmaakt of die afkomstig is uit de winkelverkoop, de directe verkoop of de verkoop via een van de webshop(s). Dan kunnen die orders ook ter plekke worden voldaan. 

E-commerce

Odoo biedt een sterk platform voor het ontwikkelen van de eigen webshop. In enkele klikken wordt de webshop geactiveerd en kunnen de producten rechtstreeks vanuit de database beschikbaar worden gesteld in de webshop.
De webshop software biedt dezelfde mogelijkheden als iedere webshop bouwer, met eenvoudige hulpmiddelen inclusief templates om de webshop helemaal aan te passen op de sfeer die bij de producten passen. Het afrekenen gebeurt met de winkelwagen, waarin optionele en alternatieve producten kunnen worden aangeboden.
Uiteraard kunnen de meest populaire betaalmogelijkheden als Mollie, Adyen , directe overschrijving  en vele anderen betaaloplossingen worden gebruikt. De orders worden verwerkt in Odoo tot en met het pikken, pakken en verzendklaar maken van de producten. Voor een eventuele koppeling met de koeriers staat het ontwikkel team van Alpiek klaar dit te realiseren. Uiteraard kunnen de verzendkosten worden ingesteld.

Heb je een loyaliteitsprogramma dan kan dit gewoon meedraaien in de webshop. Hetzelfde geldt ook voor het betalen van de rekeningen via factuur.


Kortingen

Odoo kent een zeer uitgebreide kortingen ondersteuning. Van de meest eenvoudige kortingsregels tot ingewikkelde formules het is allemaal mogelijk.
De korting afspraken kunnen door elkaar gebruikt worden inde winkel, op de webshop en bij de directe verkoop. De kortingen kunnen uiteraard ook gebruikt worden voor acties, zoals 3=2 of boven een betaald bedrag extra korting.


Loyaliteitsprogramma's

Odoo ondersteunt loyaliteitsprogramma’s waarbij bijvoorbeeld punten kunnen worden gespaard over de verkopen.
Deze punten kunnen worden gespaard via aankopen in de winkel, de webshop of via directe verkoop. Met de gespaarde punten kun je de klant belonen met kortingen, en/of gratis productenVoorraad

Odoo kent een zeer uitgebreid voorraadsysteem met de mogelijkheid van meerdere magazijnen, stellingen plaatsen, vakken et cetera. In geval van winkels kan bijvoorbeeld iedere winkel een eigen magazijn zijn. Voorraden in deze magazijnen kunnen eventueel exclusief toegewezen worden aan de winkel/ webshop of gedeeld worden met de andere winkels en/of webshops.
Heeft u meerdere winkels kunnen producten van de een naar de andere winkel worden overgezet.
Winkelorders die via de kassa verlopen worden direct afgeboekt op de voorraad, webshop orders worden gereserveerd en via pick, pack en verzend klaargezet inclusief pakbonnen en picklijsten en afgeboekt.
Mocht een koppeling met de koeriersdiensten nodig dan staat ons ontwikkelteam klaar om dit te regelen.

Boekhouding

Mocht je een centrale boekhouding voor al deze activiteiten willen hebben, ook dan is Odoo de partij. Met zijn volledige op Nederland gerichte boekhouding met BTW overzichten, ICP en intrastat aangifte en koppeling met de Nederlandse banken.
Alle transacties en boekingen voorkomend uit de kassa- directe en/of webshop aankopen worden direct geregistreerd in de boekhouding. Dit betekent dat je altijd en overal (Odoo werkt ook op tablets en smartphones!) online inzicht hebt in actuele status van je bedrijf.

Meer informatie nodig? Neem contact op!