Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Wat zijn de voordelen van Odoo als open-source ERP-systeem?

Door: Daan Ebeling Koning (Team marketing & sales)
15 oktober 2020 in
Wat zijn de voordelen van Odoo als open-source ERP-systeem?
Daan Ebeling Koning
 


Odoo is een ERP-systeem. ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Dit betekent dat het bedrijfssoftware is, waarin de belangrijkste bedrijfsactiviteiten en processen worden geautomatiseerd. Er zijn vele soorten ERP-systemen in de markt. Odoo kent echter vele voordelen ten opzichte van andere, meer traditionele ERP-systemen. We bespreken drie belangrijke voordelen van Odoo:

1.     Efficiency: in Odoo zijn alle applicaties gekoppeld

Binnen Odoo zijn alle applicaties (ook wel Apps genoemd) met elkaar gekoppeld in één systeem, waardoor je gegevens maar één keer hoeft in te voeren. (bijvoorbeeld de uren die je hebt ingevuld bij projecten waar je aan hebt gewerkt meteen in je urenstaten komt). Ook neemt Odoo administratieve taken weg, door deze taken te automatiseren. Hierdoor bespaar je tijd en kun je je als bedrijf focussen op je werkzaamheden. Als resultaat zal de productiviteit binnen je bedrijf worden verhoogd en daarmee de winst.

Daarnaast is Odoo te gebruiken vanaf je laptop, computer, tablet of mobiele telefoon. Je kunt daarom altijd, waar je ook bent, bij je documenten en er in werken. 

Veel andere leveranciers van ERP-systemen leveren niet volledige software pakketten, maar slechts losse modules aan de klant. Het combineren van deze modules is vaak niet mogelijk. Je moet dus kiezen tussen losse pakketten naast elkaar werken in plaats van met elkaar. 

2.     Nieuwste ontwikkelingen: Odoo is open source

Open source is eigenlijk een moderne manier van productontwikkeling. In plaats van producten van A tot Z zelf te ontwikkelen, maakt Odoo gebruik van de kennis, kunde, vaardigheden en Odoo-gebruikers die in de markt beschikbaar zijn. Door vervolgens jouw eigen producten/kennis ook weer beschikbaar te stellen kunnen andere gebruikers daarop verder ontwikkelen. Het voordeel hiervan is dat de ontwikkeling sneller gaat en nieuwe inzichten en ontwikkelingen uit de markt beschikbaar komen.

3.     Direct aan de slag: Odoo is snel geïmplementeerd

Odoo is snel te implementeren, waardoor je binnen enkele uren ‘live’ kan zijn. Bij de implementatie beginnen we met het klaarzetten van een site op basis van een door ons gedefinieerd branche template. Samen met jou maken we vervolgens een quickscan. Deze quickscan geeft ons een indruk van jouw specifieke wensen. Voor zover deze wensen in de standaard van Odoo zitten, worden ze geactiveerd. Na de quickscan gaan we samen met configureren. Iedere module heeft zijn eigen instellingen die we specifiek op jouw bedrijf inregelen. 

Alpiek helpt jou Odoo te installeren. Zo zal er tijdens de implementatie veel aandacht worden besteed aan training. We leren je "on the job" om Odoo maximaal in te zetten. Ook leren we jou en je collega’s hoe je het systeem kunt vullen met gegevens. 

Wil jij meer informatie over de voordelen van Odoo voor jouw bedrijf?

Neem contact op met info@alpiek.nl of direct met Bart Stelder via 06-31546264.

We vertellen je graag over de mogelijkheden.


Wat zijn de voordelen van Odoo als open-source ERP-systeem?
Daan Ebeling Koning 15 oktober 2020
Deel deze post
Labels