Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Generiek toepasbare modules voor diverse branches

Door: Marc Verspeek
25 februari 2021 in
Generiek toepasbare modules voor diverse branches
Daan Ebeling Koning
 


Odoo is generiek

Odoo is een generiek systeem, dat wil zeggen dat het niet specifiek voor een bepaalde branche is ontwikkeld. En eerlijk is eerlijk: de basisprocessen verschillen niet heel veel van bedrijf tot bedrijf. Natuurlijk zijn er verschillen of je fysieke goederen of diensten verkoopt, of je alleen handelt of ook produceert, of je aan consumenten of aan bedrijven verkoopt. Odoo ondersteunt de verschillende varianten allemaal en de overeenkomsten binnen zo’n variant zijn veel groter dan de verschillen.

Als softwareleverancier heeft Odoo ervoor gekozen om niet branchegericht te werken. Dit laat zij aan haar implementatiepartners, zoals Alpiek. Een implementatiepartner kan over specifieke branches specialistische kennis opbouwen. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende modules beschikbaar om Odoo soepel in te zetten binnen een bepaalde branche.

Alpiek ontwikkelt

Alpiek heeft een aantal van deze modules zelf ontwikkeld. Dit zijn geen klantspecifieke maatwerkontwikkelingen (zie: blog over de overwegingen die van belang zijn voor het ontwikkelen van maatwerk), maar generiek toepasbare branchemodules.

EDI

Eén van deze modules is de EDI-module. EDI bestaat al heel lang, maar speelt nog steeds een grote rol binnen de supermarkt en groothandelsbranche. Orders worden digitaal ingeschoten in Odoo. Na verwerking worden de leveringsbonnen en facturen digitaal aangeboden aan de klant. Voor EDI werken wij samen met Transus, een uitstekend EDI-platform dat de verschillende handelspartners met elkaar laat communiceren.

Voor brouwerijen

Voor brouwerijen hebben wij een accijns- en tankmanagementmodule ontwikkeld. De belastingdienst stelt eisen aan de vastlegging van meetresultaten tijdens het brouwproces en de daarmee samenhangende accijns die afhankelijk is van het suikergehalte van het brouwsel. Bij bottelen of uitleveren wordt de brouwerij accijnsplichtig en moet de administratie kloppen. 

Voor brouwerijen met (veel) verschillende lager tanks hebben we een module ontwikkeld om dit goed te kunnen beheren. De lager capaciteit bepaalt vaak de totale productiecapaciteit, dus deze moet optimaal gemanaged worden.

Voor handelsbedrijven

Voor handelsbedrijven hebben we een koppeling ontwikkeld tussen verkooporder en inkooporder. Dit maakt het mogelijk om aan beide kanten te onderhandelen over de prijs en de effecten hiervan direct inzichtelijk te hebben.

Zo hebben we nog een aantal branche-specifieke modules ontwikkeld en momenteel in ontwikkeling. Odoo is standaard zeer breed inzetbaar, maar met onze modules nog net even beter.

Wil jij meer informatie over de voordelen van Odoo en onze modules voor jouw bedrijf?

Neem contact op met info@alpiek.nl of direct met Bart Stelder via 06-31546264.

We vertellen je graag over de mogelijkheden.


Generiek toepasbare modules voor diverse branches
Daan Ebeling Koning 25 februari 2021
Deel deze post
Labels