Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Implementeren van Odoo in crisistijd. Slim of niet slim?

Door: Bart Stelder
25 maart 2021 in
Implementeren van Odoo in crisistijd. Slim of niet slim?
Daan Ebeling Koning
 


De meest gestelde vraag die ik afgelopen week heb gekregen is: “En, hoe loopt het bij jullie”

Het antwoord: eigenlijk best goed. Veel van onze klanten werken gewoon door. Er zijn erbij die wel wat bedenkingen hebben bij de toekomst, maar zoals er ook zijn, diegene met een bijvoorbeeld online business, de beste weken ooit achter de rug hebben.

Wat nieuwe projecten betreft krijg ik twee verschillende reacties. Het ene bedrijf zegt “ik wacht toch even af, je weet nooit waar het heen gaat met deze crisis”. Terwijl het andere bedrijf zegt “ik heb nu de tijd om een ERP te implementeren, dus laat ik het maar doen. Dan ben ik klaar voor de na-corona-tijd”.

Voor beide reacties heb ik begrip. Toch ondersteun ik de laatste reactie met ganser harte. Nu zul je zeggen: natuurlijk, want dat is jullie verdienmodel! Dat is natuurlijk ook zo, maar dat is niet de belangrijkste reden van mijn voorkeur. Ik denk dat het slim is om juist is deze tijd een ERP systeem als Odoo te implementeren.

Het implementeren van Odoo is eigenlijk geen big issue. Het systeem is volledig te configureren, kent een mooie interface en werkt heel intuïtief.  Toch komt het geregeld voor dat een implementatie langer duurt en (dus) meer kost dan gepland. Dit is vervelend voor de klant, maar zeker ook voor ons als leverancier. 

De reden van deze vertraging is vaak te wijten aan het feit dat de implementatie van Odoo gebeurt naast de bestaande werkzaamheden in het bedrijf en thuis. Naast zijn normale werk wordt van de inkoper/verkoper/magazijnmedewerker/productiemanager gevraagd om voor het nieuwe systeem de eisen en wensen te beschrijven (zogenoemde user-stories), het systeem te leren kennen en veel te testen. Omdat zij het al zo druk hebben worden deze zaken snel afgeraffeld en komen de problemen pas aan het licht nadat het systeem ‘live’ gezet is. 

Het mooie van een crisis is dat je nu wellicht wel de tijd hebt of vrij kunt maken voor het goed implementeren van een ERP systeem. Vandaar mijn voorkeur.

Uiteraard snappen wij ook dat een crisis financiële onzekerheid met zich meebrengt. Wij als Alpiek zijn graag bereid mee te denken over de manier van implementeren en de financiering hiervan. Daar komen we wel uit.

Wil je van gedachten wisselen over een eventuele implementatie van Odoo? Neem dan gerust contact met me op voor een geheel gratis en vrijblijvend advies.

Bart Stelder

06 31546264

Trotse partner van Odoo


“Never let a serious crisis go waste”


Implementeren van Odoo in crisistijd. Slim of niet slim?
Daan Ebeling Koning 25 maart 2021
Deel deze post
Labels