Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Odoo v16 ; Wat kunnen we verwachten

Door: Bart Stelder Odoo sales consultant
22 september 2022 in
Odoo v16 ; Wat kunnen we verwachten
Bart Stelder
 


Odoo versie 16 ziet 12 Oktober 2022 het licht. Net zoals onze klanten kijken ook wij uit naar alle verbeteringen en nieuwe apps. Het mooie van Odoo is dat verbeteringen tot stand komen op basis van gebruikservaringen en natuurlijk door de kennis en drive van de ontwikkelexperts. Het maakt dat Odoo één van de meest gebruikte ERP-systemen ter wereld is! 

Tijdens onze relatiedag op 2 november delen we álle nieuwe functies van de Odoo versie 16 met je. Maar ik zet in dit blog al een aantal features en nieuwe apps hoogover (wat een lelijk woord eigenlijk) op een rijtje. Alles onder voorbehoud natuurlijk!

Odoo-dashboard; steeds beter

De vernieuwde dashboardapp heeft veel meer mogelijkheden. Zo kun je de embedded spreadsheets op je dashboard zetten. Ook is er een sitemenu waarin je via categorieën je eigen views kunt laten zien. Uiteraard kun je via het dashboard naar de gewenste app blijven springen. Deze vernieuwing maakt dat het dus echt interessant wordt deze app te gaan gebruiken. 

De Odoo knowledge app

Met deze nieuwe app kun je alle kennis over bijvoorbeeld je bedrijfsprocessen, Odoo, verkopen etc. vastleggen en ontsluiten voor je team. Een soort Wiki voor je eigen bedrijf: super handig! Het vraagt natuurlijk wel discipline van je medewerkers. Maar… dat geldt voor elk ERP-systeem.
De websitebuilder is nóg beter

Het onderscheid tussen de backend en de frontend is in deze versie 16 samengevoegd. Dus minder gezoek en duidelijker!Meer mogelijkheden met en inzicht in omnichannel

De e-wallet, tegoedbonnen en kortingacties worden zichtbaar in en gedeeld met alle kanalen, zoals directe verkooporders, de kassa en je webshop.
Uitbreiding functie chatbot

Het inzetten van een chatbot gebeurt steeds vaker. Je kunt er van denken wat je wilt, maar als je deze functie goed gebruikt kan je klanten snel helpen. En… het levert je bedrijf de nodige efficiency op. De chatbotfunctie is dan ook flink uitgebreid in Odoo versie 16.
Accounting: waarschuwingen bij kredietlimiet

Ja hoor, daar hebben we de lang gewenste mogelijkheid om een kredietlimiet in te stellen! Na de mogelijkheid om te waarschuwen kun je nu een kredietlimiet instellen. Zo word je automatisch bij het aanmaken van een verkooporder geïnformeerd over de kredietwaardigheid van de betreffende klant.

Ook wordt e-invoicing verder ondersteund en zijn er verbeteringen doorgevoerd bij het afletteren van OCR van inkoopfacturen, assetmanagement en import-mogelijkheden

Voorraad: Veel gewenste Odoo-aanpassing

De wellicht grootste en meest gevraagde aanpassing is die van de geforceerde backorder. Vanaf Odoo-versie 16 kun je de vraag vermijden en dat betekent efficiencywinst. Verder zijn veranderingen en verbeteringen bij:

  • configureerbare verzendmethode;
  • bevestigingsmails;
  • geautomatiseerde en configureerbare batchpicking;
  • GS1 labels;
  • pick en count;
  • scannen van verpakkingen.


 

Inkoop: eenvoudiger tenderproces

Het tenderproces in Odoo v16 verandert. Het wordt eenvoudiger om on-the-fly dus in een keer bij meerdere leveranciers gelijktijdig een inkoop aanvraag te doen terwijl je meteen inzicht krijgt in reeds eerder gedane orders bij deze leveranciers. Verder zijn zaken toegevoegd als ontvangst-/leverstatus op de order en kun je een transportverzekering toevoegen.

Verbeteringen in de productieapp

Ook aan de productieapp is gesleuteld. Voortaan kunnen productieorders worden samengevoegd of juist gesplitst. Uitbesteed werk kan worden geregistreerd door de uitbesteders en er is een mogelijkheid om een productiewerkbon te gebruiken. Verder wordt het mogelijk - ja het is echt waar - de uren van de werknemers mee te nemen in de kosten per uur.


 
Lijst verbeteringen en vernieuwingen groeit wekelijks

Je leest het: er is een groot aantal verbeteringen en vernieuwingen. En deze opsomming is zeker niet compleet. Zo worden onder andere nieuwe of verbeterde mogelijkheden opgenomen voor:

  • Het huren van producten via je webshop;
  • een project scorecard met winstgevendheid berekeningen;
  • Standaardkoppelingen met Stripe, Edidas, Mercado, Flutterwave en Payfort
  • Enzovoorts


Relatiedag op 2 november: 

inzicht in Odoo 16 en ervaringen delen

Heb je je al aangemeld voor onze Relatiedag op 2 november? Samen met Thomas Deckers van Odoo delen we alle ins en outs van Odoo versie 16. Maar ook interessant zijn de klantverhalen van Coolen Engineering over de directe koppelingen met productiemachines en de ervaringen van Kaldi koffie met omnichannel. En natuurlijk is er voldoende ruimte om te netwerken met vakgenoten. Meld je vandaag nog aan.

in Blog
# Blog
Odoo v16 ; Wat kunnen we verwachten
Bart Stelder 22 september 2022
Deel deze post
Labels