Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Odoo in de keten

Door: Marc Verspeek
12 december 2019 in
Odoo in de keten
Daan Ebeling Koning
 


Veel Odoo-klanten van Alpiek hebben Odoo als het kernsysteem in hun bedrijf. Inkoop, verkoop, voorraadbeheer en boekhouding worden volledig door Odoo geregeld. Maar het bedrijf staat niet op zichzelf, het is een schakel in een keten. En daarmee is Odoo dat ook.

Een groothandel die Odoo gebruikt, levert aan andere groothandels zoals Sligro en Makro, maar ook aan retailers zoals Albert Heijn. En natuurlijk spelen ook web-retailers zoals Bol.com en Amazon een erg belangrijke en een steeds belangrijker wordende rol.

Door de koppelingsmogelijkheden van Odoo kan je bedrijf een belangrijke spilfunctie gaan vervullen. Aan de ‘voorkant’ kun je koppelen met webshops, zoals LightSpeed, Magento, Prestashop en WooCommerce. Het is mogelijk om meerdere webshops te laten koppelen aan één Odoo-installatie. Aan de ‘achterkant’ kun je koppelen met pakketdiensten, zoals PostNL en DHL. 

Met de door Alpiek zelf ontwikkelde retail-koppeling kun je je productassortiment (met voorraad standen) doorgeven en automatisch bestellingen inlezen. En natuurlijk wordt EDI (Electronic Data Interchange) ondersteund.

Ook, of misschien vooral, voor het midden- en kleinbedrijf geldt dat samenwerken loont. Kies een goede positie in de keten van fabrikant naar consument. Odoo biedt de koppelingsmogelijkheden om efficiënt samen te werken met je ketenpartners. 

Alpiek helpt jouw bedrijf graag dit tot een succes te maken!            


Odoo in de keten
Daan Ebeling Koning 12 december 2019
Deel deze post
Labels