Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Odoo: digitale slimheid voor digitale onderneming

28 juli 2023 in
Odoo: digitale slimheid voor digitale onderneming
Daan Ebeling Koning
 


Odoo: digitale slimheid voor digitale onderneming 
 
Er zijn bedrijven die zorgen voor slim ondernemen aan de vóórkant en er zijn bedrijven die zorgen voor slim ondernemen aan de áchterkant. En als die twee bedrijven elkaar vinden, dan is één en één drie! 
 
Indicia - een dienstverlener met ruim 125 digitale denkers en doeners in Tilburg - ontwikkelt voor bedrijven slimme digitale communicatie en marketing & sales. De systemen waarmee ze werkten ondersteunden hun groei onvoldoende. Daarom werd er marktonderzoek gedaan (juichen wij van harte toe) naar welke software hun bedrijfsprocessen kan koppelen. Het doel? Eén ERP-systeem dat werkt met één standaard, zonder veel (dure) maatwerk-oplossingen. 
 
Waarom Odoo? Daarom Alpiek! 
Het resultaat van de zoektocht was Odoo. Odoo onderscheidt zich positief van andere systemen door de flexibiliteit, de uitgebreide functionaliteiten en de aantrekkelijke all-in-one prijs. Ook is het een pre dat het een multi company-pakket is. Dit betekent dat verschillende administraties, locaties en/of voorraden van een bedrijf in één ERP-systeem worden ondergebracht. Relevant voor Indicia. 
En waarom kozen ze voor Alpiek is een vraag die wellicht bij je opkomt? Natuurlijk vanwege onze kennis van Odoo en de brede ervaring die we bij allerlei bedrijven hebben opgebouwd. Verder sloot de omvang van ons team perfect aan bij Indicia en was men te spreken over onze ondersteuning tijdens het salestraject. 
 
Slim projectteam zorgt voor snelle livegang 
Projectmatig werken; het zit in het bloed van Indicia en Alpiek. Vanuit de klant werd een klein, enthousiast en vooral ook betrokken projectteam ‘opgetuigd’ met daarin een projectplanner, projectleider en de finance manager. Vanuit Alpiek waren Marc Verspeek als ontwikkelaar en Yung-Wa Ng als consultant betrokken. 
De goede samenwerking zorgde ervoor dat het ‘Project Odoo’ in ongeveer 30 dagen kon worden afgevinkt en de livegang een feit was. Een snelle en goede implementatie zoals we die graag zien. 
 
Resultaat: integratie van systemen en realtime informatie over reilen en zeilen business 
Odoo heeft vele apps die kunnen worden geïntegreerd. Bij Indicia zijn de financiële systemen voor de boekhouding, documenten en goedkeuring gekoppeld. Voor de verkoopprocessen zorgen de apps verkoop, CRM en abonnementen. Ook het personeelsbeheer wordt voortaan ondersteund door Odoo. Tot slot zijn apps geïmplementeerd voor de helpdesk en projecten. Stuk voor stuk apps die voortaan realtime informatie geven over het reilen en zeilen van het bedrijf en die management en teams ondersteunen. En zo kan de vrijgekomen tijd worden besteed aan andere, nieuwe activiteiten. 
 
125 digitale denkers en doeners opleiden 
125 digitale denkers en doeners - ieder met zijn eigen talenten, expertises en skills. Het zou een klus kunnen zijn om die neuzen dezelfde kant op te krijgen om het nieuwe systeem te omarmen. Maar: 
dit ERP-systeem is zeer gebruiksvriendelijk waardoor de eindgebruikers tijdens het werken direct kennis opbouwen en er geen uitgebreide instructie nodig was. Training on the job pur sang. Passend dus bij deze digitale denkers en doeners. 
 
Fijne samenwerking 
Yung-Wa: Wat mij betreft was het fijn samenwerken met Indicia. Ik was hun aanspreekpunt en we reageerden altijd snel op elkaar bij vragen. Proactief werken zit bij zowel Indicia als Alpiek in de genen en daarom verliep de samenwerking ook gesmeerd.” 
 
Hoe groter de organisatie hoe meer procedures 
Het was een prachtig project waarin we ons als Alpiek konden vastbijten en onze toegevoegde waarde konden laten zien. En natuurlijk kent elke klant en project z’n eigen uitdagingen. Yung-Wa NG: “Mijn ervaring met grotere klanten en hun corporate processen kwam goed van pas bij Indicia. En de nieuwe ervaringen van de uitdagingen van deze multi-company neem ik weer mee naar andere klanten. Zo blijf ik me, maar ook Alpiek, ontwikkelen. Het maakt mijn werk nooit saai. Sterker nog: dat maakt dat het uitdagend blijft!” 
 
Wil je meer weten over wat Odoo en Alpiek voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Of wil je ervaren hoe Odoo in de praktijk werkt? Neem dan contact met me op of meld je aan voor een live demonstratie in ons Expercience Center in Oisterwijk. 
 
Bel 085-3330008 of stuur een e-mail: bart.stelder@alpiek.com of ben.giesen@alpiek.com 
 


Odoo: digitale slimheid voor digitale onderneming
Daan Ebeling Koning 28 juli 2023
Deel deze post
Labels