Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Alpiek verbindt mensen, processen en systemen

Door: Bart Stelder, mede-eigenaar
24 februari 2022 in
Alpiek verbindt mensen, processen en systemen
Daan Ebeling Koning
 


De daadwerkelijke implementatie van Odoo is eigenlijk het kleinste deel van het werk. Het laten landen van de ERP-oplossing bij je team en in je werkprocessen kost meer tijd en is minstens zo belangrijk. Daarin investeren we bij Alpiek en hiermee maken we het verschil. Ons motto is dan ook niet voor niets: Alpiek verbindt mensen, processen en systemen.

Mensen
Voor een nieuw systeem lopen medewerkers veelal niet echt warm. “Wat brengt het ons”, “Het geeft gedoe” en “Het kost alleen maar tijd”, horen we regelmatig. Faciliteer je hier als consultant niet goed bij, dan krijgt je team gelijk. Daarom gaan onze consultants met je (deel)teams in gesprek. Ze leggen uit waarom en hoe Odoo hen gaat helpen. En wat het medewerkers aan tijd, gemak en werkplezier oplevert. Maar we bieden ook een luisterend oor en hebben begrip voor hun vragen en zorgen. Samenwerken met Alpiek betekent dat we medewerkers stap voor stap meenemen. Er is tijd nodig om mensen te laten wennen aan het (nieuwe) systeem. Dit betekent dat ze veel moeten testen en mogen ‘spelen’ met het systeem. We beantwoorden vragen en geven (extra) uitleg waar nodig.  Hierbij beseffen we dat het dagelijkse werk gewoon doorgaat. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat dit niet leidt tot een spagaat.

Investeren in de voorkant, levert kwaliteit bij de output. Daarvan zijn we overtuigd! Hoe beter medewerkers met het systeem (leren) omgaan en data invoeren, des te meer haal je uit Odoo. Qua tijd, kosten en kwaliteit van je gegevens.

Onze consultants spelen hierbij een belangrijke rol. Zij hebben de kennis van het systeem en processen en nemen de tijd om teamleden te ondersteunen. Door samen te testen, vragen te beantwoorden en zaken – zo vaak als nodig is - duidelijk uit te leggen. Zonder uurtje-factuurtje.

Processen
Processen zijn het resultaat van de manier waarop mensen samenwerken. Een nieuw systeem betekent dan ook vaak een nieuwe manier van samenwerken. Hierop moeten processen dus worden aangepast. Hoe beter deze worden beschreven des te beter werkt het systeem en hoe hoger het rendement. Het beschrijven van processen is een taak van de klant, maar onze consultants ondersteunen hierbij. Hun jarenlange ervaring helpt hierbij en ze delen hun kennis van het systeem met de key-user. Het goed beschrijven kost tijd, maar is de inspanning ruimschoots waard. Tot zover de samenwerking tussen de mens en het proces. Nu het systeem nog…

Systemen
Een gebruiksvriendelijke, intuïtieve interface werkt natuurlijk positief. Maar belangrijker nog is dat het dubbel werk voorkomt. Omdat Odoo een volledig geïntegreerd systeem is, behoort dubbel inkloppen van gegevens tot het verleden. Vaak zijn enkele muisklikken voldoende.

Met rapportages via draaitabellen en embedded spreadsheets krijgen medewerkers gewenste informatie eenvoudig boven tafel. En door data te koppelen is er meer inzicht en overzicht. Samen met de tijd die vrijkomt door het efficiënter werken kun je je dan ook richten op andere activiteiten!

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met me op via bart.stelder@alpiek.com.


in Blog
# Blog
Alpiek verbindt mensen, processen en systemen
Daan Ebeling Koning 24 februari 2022
Deel deze post
Labels