Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

FAQ

Antwoorden op Odoo-vragen. Hier vind je antwoorden op de meest gestelde Odoo-vragen. 

0

Inkopen bij meerdere leveranciers

Avatar
Marc Verspeek

Je kunt bij producten meerdere leveranciers aangeven, met verschillende inkoopprijzen. Hoe gaat Odoo hiermee om?

Avatar
Negeren
1 Antwoord
0
Avatar
Marc Verspeek
Beste antwoord

Op een product kunnen verschillende leveranciers (met inkoopprijs en de minimale hoeveelheid waarvoor deze inkoopprijs geldt, en geldigheidsdatum) ingevoerd worden.

Als een product aangevuld moet worden omdat de hoeveelheid lager is geworden dan aangegeven (aanvulregel), dan doet Odoo het volgende:

1) de eerste leveranciersregel (zeg Leverancier1) wordt bekeken. De aanvulregel bij het product geeft aan hoeveel er besteld moet worden. Is deze hoeveelheid groter of gelijk aan de hoeveelheid die is aangegeven bij de leverancier, dan wordt deze prijs gebruikt.

2) is de bestelhoeveelheid uit de aanvulregel lager dan de hoeveelheid die bij de leverancier staat, dan wordt gekeken over nog een andere regel is met Leverancier1, waarbij de hoevelheid wel wordt gehaald. Dan wordt die prijs genomen.

3) is er geen regel met Leverancier1 waarbij de minimale hoeveelheid wordt gehaald, dan wordt toch Leverancier1 genomen, maar wordt de inkoopprijs € 0,=.

Samenvattend: Odoo pakt altijd de eerste leverancier. Wordt de minimale hoeveelheid gehaald, dan wordt die prijs toegepast. Anders wordt de prijs op de inkooporder 0.

Avatar
Negeren