Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

"Wat een goed bestede tijd"

Alpiek klantendag 2022
21 november 2022 in
"Wat een goed bestede tijd"
Daan Ebeling Koning
 


Door​: Bart Stelder, salesconsultant/mede-eigenaar

Woensdag 2 november organiseerde Alpiek haar eerste Klantendag. Altijd spannend voor een leverancier. Want: wat vinden klanten een interessant programma en wat is de goede mix in kennisdelen en tijd om te netwerken. Het gehele programma ontlokte een aantal klanten na afloop de opmerking: “Wat een goed bestede tijd, dit moeten jullie vaker doen.” In dit blog delen we de highlights.

"Coolen Engineering: "Geen uitgebreie trainingen meer nodig"

Rob Coolen, eigenaar van Coolen Engineering, liet zijn publiek in een aansprekende presentatie zien hoe zij met hun volledig automatische machines kleine series voor de hightechmarkt ontwikkelen en fabriceren. Odoo ondersteunt hierbij álle processen. Van in- en verkoop, tot voorraadbeheer, productie en boekhouding. Vooral de koppeling van Odoo aan hun productiemachines is daarbij indrukwekkend. De machines worden zodanig gepland en aangestuurd door Odoo dat zij 24/7 maximaal kunnen produceren.

Naast het feit dat Odoo zorgt voor efficiëntie valt de gebruiksvriendelijkheid van Odoo op. Rob: “Sinds we Odoo hebben geïmplementeerd in ons bedrijf is de inwerktijd van nieuwe medewerkers enorm verkort. We hebben geen lange trainingen meer nodig. Met een korte instructie zijn ze in no-time bekend met het systeem. Bijzonder en bijzonder fijn.” Een prachtig neveneffect van Odoo!

Kaldi: "Alles-in-één-principe van Odoo was doorslaggevend"

Hans Tietema, eigenaar en oprichter van Kaldi koffie en thee, gebruikt Odoo ook voor alle processen van zijn onderneming. Hans werkt al een aantal jaren met Odoo en hij vertelde dat hij Odoo had aangeschaft vanwege het alles-in-een-principe. Odoo ondersteunt en beheert alle meer dan 30 franchisewinkels in Nederland, Denemarken en Saudi-Arabië. De franchisesupport voorziet onder andere in het gebruik van de POS-applicatie van Odoo. Hiermee heeft het management van Kaldi inzicht in onder andere verkoopstatistieken, klantgegevens en de voorraad. Ook kunnen er solide CRM-rapportages worden gedraaid waarmee bijvoorbeeld processen worden geoptimaliseerd of marketingacties geïnitieerd.

Het implementeren van Odoo was een uitdaging. Zeker door de franchise-aanpak waarbij alle winkels in hun een multi-company-opzet door Odoo worden ondersteund, maar ook door de speciale eisen die Hans als franchisegever stelt. Zijn slotwoorden: “We hebben een hoop hobbels moeten nemen, maar we hebben met Odoo en de ondersteuning door Alpiek een goede keuze gemaakt.”

Odoo: Within the blink of an eye

Thomas Decker, partner van Odoo SA in België, gaf een motiverende toelichting op een aantal belangrijke ontwikkelingen binnen Odoo. Natuurlijk kwamen verbeteringen van de nieuwe versie 16 aan bod, maar er was meer. Zo ging hij in op de kennis-app. Want samenwerken tussen de verschillende partijen (klanten, leveranciers en personeel) wordt steeds belangrijker en de kennis-app van Odoo ondersteunt hierbij heel sterk.

De grootse verbetering van Odoo 16 is de snelheid. Alles “within the blink of an eye” is de nieuwe maat, aldus Thomas.

Eenvoudige pricing

Qua pricing is Odoo vernieuwend. Om Odoo ook voor kleinere bedrijven aantrekkelijk te maken is de pricing vereenvoudigd. Voor nog geen € 30,- per gebruiker per maand krijgt de klant alle apps ter zijn beschikking. Van bijvoorbeeld CRM, WMS, ERP, HR, omnichannel, kennisdeling, tot productie en inkoop.

Alpiek verbindt mensen, processen en Odoo

Voor Alpiek was het in alle opzichten een waardevolle dag in het indrukwekkende atrium van de prachtig gerenoveerde Leerfabriek in Oisterwijk. Een thuiswedstrijd voor Alpiek want ons kantoor is hier ook gevestigd. Meer dan 50 klanten waren aanwezig en er zijn veel nieuwe contacten gelegd – ook tussen ondernemers onderling, prachtig! Het was een groot compliment dat een aantal klanten ons gaf: “Wat een goed bestede tijd, dit moeten jullie vaker doen.” Het deed ons goed dat we de Alpiek-slogan (ook) vandaag konden waarmaken en dat klanten dit waarderen. Onze visie is immers dat Alpiek meer is dan alleen het (technisch) implementeren van Odoo: we verbinden Mensen, Processen en Odoo.

Noteer alvast: volgende klantendag woensdag 1 november 2023


Nieuw: brachedagen

Op verzoek van klanten organiseren we in 2023 ook een aantal branchedagen waarbij één onderwerp centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan een dag over omnichannel, een dag met de focus op productiebedrijven en een dag voor accountants.

Natuurlijk communiceren we deze data tijdig.

Dankjewel!

Dit blog sluit ik af met een welgemeend dankjewel aan de sprekers, bezoekers en team Alpiek voor je inzet en je tijd. De energie van deze dag werkt nog lang door!

Wil je meer weten over Odoo en wat Alpiek voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met me op via: 085-3330008 of stuur mij een mail.


"Wat een goed bestede tijd"
Daan Ebeling Koning 21 november 2022
Deel deze post
Labels

Volgende lezen
Je droomt niet!