Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Odoo-implementatie is een stap die past bij de groei van ons bedrijf

28 maart 2023 in
Odoo-implementatie is een stap die past bij de groei van ons bedrijf
Daan Ebeling Koning
 


Groei van familiebedrijf VS Rubber maakte dat men het bedrijf, de processen en mogelijke verbeteringen kritisch bekeek. Gaandeweg bleek dat ERP-software meerwaarde in de structuur van processen en werkwijzen kon bieden. De systeemkeuze is belangrijk, maar ook het vinden van een passende implementatiepartner. Voor het maken van beide keuzes schakelde VS Rubber het onafhankelijke NederlandsKennisCentrum in. Een waardevolle partner, zo bleek, voor zowel VS Rubber als Alpiek. Lees hoe een analyse leidde tot de keuze voor Alpiek en hoe Odoo binnen VS Rubber leidt tot meer inzicht en overzicht en zorgt voor meer werkplezier.

Diepgaande analyse

Maar we beginnen bij het begin. Het NederlandsKennisCentrum nam de bedrijfsprocessen van VS Rubber onder de loep. Deze bijzondere organisatie recyclet en verwerkt namelijk rubber dat afkomstig is uit de bandenvernieuwingsindustrie. Van ongeschikt rubberafval maken zij een bruikbaar halffabricaat. Hierbij wordt 99,99% van het afval teruggebracht in het productieproces. In hun zeventigjarig bestaan zijn ze normstellend en één van de grootste in deze zeer specifieke sector.
VS Rubber werkte met meerdere softwarepakketten, maar deze voldeden niet aan de wensen van het team en hun bedrijfsvoering.

Een lang verhaal kort: na een diepgaande analyse adviseerde het NederlandsKennisCentrum in zee te gaan met de ERP-software van Odoo en als implementatiepartner Alpiek. En zo geschiedde.

Odoo: wederzijds enthousiasme over alles-in-één-systeem

Bij de kennismaking tussen ons en VS Rubber klikte het! We troffen een prachtig familiebedrijf aan dat wordt geleid door twee broers die drie bedrijven onder hun hoede hebben. Het Alpiekteam heeft veel ervaring in begeleiden van productie- en handelsbedrijven die een ERP-systeem willen implementeren. n En – ook belangrijk – we ontmoetten een zeer betrokken teamlid dat met veel kennis en kunde mede de keuze voor Odoo en Alpiek heeft bepaald en de implementatie begeleidde namens de klant. Het uiteindelijke implementatieteam van vijf personen had goed in het vizier wat er moest gebeuren. Men was unaniem enthousiast over de mogelijkheden van Odoo als alles-in-een-systeem en dat is dan weer fijn voor ons. Zo kunnen we het overtuigen van het team van de toegevoegde waarde van dit ERP-systeem overslaan.

Grootste uitdaging implementatie Odoo: klantspecifieke lay-out​

Voor het helder krijgen van alle wensen, processen en natuurlijk de uitdagingen overlegden we uiteraard veel met elkaar. Een compliment is daarbij op zijn plaats aan het VS-team: men was bereid zich aan te passen aan de software. Is dat een complement denk je misschien? Jazeker, want zo bereik je de meest efficiency en haal je er het maximale uit.

Een uitdaging was de klant-specifieke lay-out van facturen, pakbonnen en orders. Dit is opgelost via de Odoo Studio waarmee we apps hebben aangepast aan de bedrijfsspecifieke wensen van VS Rubber – zónder tussenkomst van programmeurs.

Prioriteren werkzaamheden​

Een nieuw systeem implementeren is ‘leuk’, maar de dagelijkse werkzaamheden moeten natuurlijk wel doorgaan. Dit was soms een uitdaging of leidde tot extra werkzaamheden naast de reguliere.

Tijdens de eerste fase zijn directie en management aangesloten en snel daarna volgde de rest van het team.

"Het terugvinden van informatie is een stuk makkelijker"​

De implementatie zelf kostte zelf twintig dagen en daarna konden we overgaan tot het traditionele taartmoment. Daar tekenden we onder andere de volgende uitspraken op: "We hebben nu meer structuur in de processen en werkwijzen." "Odoo is heel gebruiksvriendelijk. Dat bleek het beste toen een nieuw teamlid begon. Hij kon zó aan de slag met Odoo omdat het zo gebruiksvriendelijk en logisch in elkaar steekt. We zijn dan ook blij met de nieuwe software." En daar zijn wíj dan weer blij mee!

Volgende fase Odoo​

Wellicht blijken er nog verbeterpunten na deze eerste livefase. Deze lossen we uiteraard eerst op. De volgende fase is het koppelen van de productie-inrichting met het productieproces. Dit heeft als voordeel dat systemen zijn gekoppeld en natuurlijk wordt de efficiency verhoogd. Dit staat gepland voor tweede helft van dit jaar.

Odoo-support door Alpiek​

Het is altijd fijn om te ervaren dat de gebruiksvriendelijkheid van Odoo ook daadwerkelijk door het team wordt ervaren. En mocht men een keer een vraag hebben of willen sparren over een verbetering dan is daar onze supportafdeling. Op dit moment heeft VS Rubber nog voor geen behoefte aan het afsluiten van een SLA tegen een vaste prijs en dat is voor nu ook ons advies. De toekomst zal uitwijzen welke constructie het best past bij dit bedrijf.

“Ieder bedrijf is bijzonder”​

Vanuit Alpiek begeleidde consultant Yung-Wa Ng deze implementatie en ook hij kijkt positief terug: "Het was fijn werken met dit team, ze waren vanaf het begin erg betrokken. En mooi om weer een specifieke branche te leren kennen; ieder bedrijf en traject is bijzonder.”

Wil je ook eens sparren over hoe Odoo en Alpiek bij kunnen dragen aan jouw doel(en)? Bel 085-3330008 of stuur een e-mail naar bart.stelder@alpiek.com.

Odoo-implementatie is een stap die past bij de groei van ons bedrijf
Daan Ebeling Koning 28 maart 2023
Deel deze post
Labels