Nieuwe perspectieven.

Vertrouwde waarden.

Alpiek wordt Dynapps

Odoo als ‘spin in het web’

Alle informatiestromen naar binnen en buiten onder controle. Door: Marc Verspeek
9 september 2021 in
Odoo als ‘spin in het web’
Daan Ebeling Koning
 


De ontwikkeling van Odoo gaat razendsnel. Met de doelstelling om in 2021 nog eens enkele honderden ontwikkelaars te rekruteren zal dat tempo niet omlaag gaan. Eén van de gebieden waar de Odoo-functionaliteit groeit is de koppelingen. 

Een Odoo ERP-systeem neemt meer en meer de rol van ‘spin in het web’ op zich, met koppelingen naar andere systemen. Aan de ‘voorkant’ zijn dat systemen die orders binnenbrengen, zoals webshops, gebouwd op het WooCommerce-platform. Of grote webplatforms als Bol.com en Amazon. Maar ook directe koppeling met de ERP-systemen van afnemers via EDI (Electronic Data Interchange) kan veel efficiëntie brengen.

Aan de ‘achterkant’ kan Odoo koppelen met pakketdiensten, zodat ook daar efficiënte afhandeling van de logistiek wordt geregeld. Veel van deze koppelingen zijn standaard beschikbaar. Echter, Alpiek heeft ook diverse één-op-één koppelingen gebouwd voor haar klanten. Ontwikkeld voor specifieke situaties.

Het wordt hierdoor nog veel belangrijker om goed overzicht te houden over orders, voorraad en verzendingen. Vrijwel elk onderdeel kan in Odoo op verschillende manieren bekeken worden: als lijst, als tabel met zelf te kiezen kolommen en rijen, in grafiekvorm, weergegeven in een tijdlijn (Gantt-diagram) of in een kalenderweergave. Samen met de eenvoudige filter- en groepeerfuncties kun je zo snel inzicht krijgen in alle belangrijke gegevens.
Heb je een overzicht ingesteld wat je bevalt en vaker wilt gebruiken, dan kun je dat vastleggen als Favoriet en dit de volgende keer weer snel oproepen.

Deze mogelijkheden vind je in iedere Odoo module. Als je de principes ontdekt hebt dan kun overal je eigen instellingen maken die precies passen bij jouw werk. Zou hou je de vele mogelijkheden van Odoo onder controle. Met alle informatiestromen die jouw bedrijf binnenkomen en uit gaan.

Meer informatie of vragen? Bel ons op 085 3330008


in Blog
# Blog
Odoo als ‘spin in het web’
Daan Ebeling Koning 9 september 2021
Deel deze post
Labels