Odoo ERP versus Exact

        De belangrijkste verschillen op een rij

Wat is Exact?

Exact is een aanbieder van (financiële) softwarepakketten in Nederland. Het is in 1984 opgericht door een groep studenten. Exact heeft zich ontwikkeld van een boekhoudpakket naar een totaalpakket dat het hele bedrijfsproces kan ondersteunen. Van logistiek, projectmanagement, fabricage, distributie, klantenservice, salarisadministratie tot personeelsmanagement.

De software is modulair opgebouwd. Klanten schaffen de modules aan die voor hun bedrijfsproces nodig of gewenst zijn. Succesvolle pakketten van Exact zijn ERP-pakket Exact Globe, Exact Synergy en het online (boekhoud)pakket Exact Online. Globe en Synergie richten zich op de wereldwijde markt. Online beperkt zich tot Nederland en België.

Verschillen Odoo en Exact

Exact: alleen standaardpakketten
Exact werkt met standaardpakketten die je niet kunt combineren. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf met projectmanagement dan moet je kiezen voor één van beide. Jammer! Speciale software (niet-Exact) nodig? Dat betekent een andere gebruikersinterface en koppelingen. 

Odoo werkt met geïntegreerde modules
Alle modules van Odoo zijn volledig geïntegreerd. Wil je bepaalde functies toevoegen? Dan installeer je deze makkelijk en snel. Voordeel: alle modules hebben een identieke gebruikersinterface. 

Prijs Odoo versus Exact

Afhankelijk van het aantal functionaliteiten is Odoo enkele tientallen tot honderden euro’s per maand goedkoper dan Exact. 

Functionele lijst Exact met Odoo-antwoorden
Om een eerlijk en duidelijk overzicht te hebben van de verschillen tussen Exact en Odoo hebben we de functionele lijst van Exact aangevuld met Odoo-antwoorden. Vul het formulier in of neem contact op.

Neem contact op

Ik wil graag meer weten over Odoo als alternatief voor Exact.  

Splits e-mailadressen met een komma.